De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Zomerwandelingen in De Pont

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Wie deze zomer het natuurgebied te Pont beter wil leren kennen, kan terecht op één van de twee geleide wandelingen die we er organiseren i.s.m. Zomerintpark 2017.

Op vrijdag 14 juli bezoeken we het natuurgebied De Pont, gelegen in het oostelijk deel van het park van Schilde. In het natuurgebied krijg je aan de hand van wat we zien en horen uitleg over het beheer en de beheersmaatregelen. Op dat ogenblik genieten we volop van de zomer met veel vlinders, libellen en zweefvliegen en een jonge generatie van Kleine karekiet.

Op zaterdag 19 augustus, naar het einde van de zomervakantie toe, doen we het bezoek aan natuurgebied De Pont nog eens over. Dan De hoogzomerperiode is dan net voorbij, vele  planten hebben  zaad gevormd en de  tweede generatie insecten én jonge ijsvogels vliegt rond. Afhankelijk van welke zomer het wordt, zien we mogelijk de eerste trekvogels die komen foerageren. Onze grote grazers beginnen in deze periode, waarin er minder jong gras te vinden is, op  hun manier te zorgen voor open ruimte door aan andere planten te knabbelen.

Praktisch

Let op! Het natuurgebied is een vrij wild gebied waarvan een deel een moerassig karakter heeft. Aangelegde paden vind je hier niet, met uitzondering van enkele die door grote grazers gemaakt zijn. Het gebied is dus niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Omdat we het hart van het reservaat bezoeken, zijn hoge, waterdichte laarzen geen overbodige luxe. Honden, zelfs aan de leiband, zijn niet toegelaten in het reservaat om confrontatie met de grote grazers te vermijden en om de fauna niet onnodig te verstoren.

Beide wandelingen starten om 14.15 u. aan de orangerie in het park van Schilde, De Pont 45 en eindigen daar rond 16.15 u.