De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Vrijwilligersopleiding: cursus beleidsverkenner

Terug naar lijst

Geplaatst door Rebekka Deleu op

Goesting om aan de slag te gaan met beleid? Eindelijk, een cursus die je op weg helpt!

Beleidswerk voor Natuurpunt: da's je vastbijten in een thema, je stem laten horen in adviesraden, dossiers verslinden, slim onderhandelen, netwerken a volonté, lobbyen en communiceren (of juist niet). Dat is je ogen en oren open houden en actie ondernemen waar nodig.

Maar hoe begin je daaraan? Hoe zet je natuur op de politieke agenda? En bij wie kan je terecht met vragen? Het komt allemaal aan bod in deze allereerste opleiding tot 'beleidsverkenner'.

De verschillende lessen hebben vooral als doel je wegwijs te maken in het complexe beleidsdoolhof. Niet om je te overrompelen met moeilijke termen of een specifiek politiek dossier volledig uit te spitten.

Voor wie

De cursus richt zich tot nieuwe en ervaren beleidsvrijwilligers. Tijdens de ontmoetingsmomenten kan je uitwisselen met collega's van andere afdelingen.

Opbouw en data

De cursus combineert live ontmoetingsmomenten en online lessen die wekelijks verschijnen op een leerplatform. Via het leerplatform kan je ook vragen stellen.

  • 19 oktober 2023, 19u30: start beleidscafé in GC ’t Gasthuis in Wijnegem
  • 12 november 2023, 9u30: terreinexcursie (locatie nog te bepalen)
  • 30 november 2023, 19u30: afsluitend beleidscafé in GC ’t Gasthuis in Wijnegem


De online lessen volg je op je eigen tempo. Die verschijnen online op maandag 23 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november en 20 november 2023. Dit zijn de thema's:

  • Les 1: beleidscontext + verkiezingen 2024
  • Les 2: adviesraden
  • Les 3: actie ondernemen
  • Les 4: actuele beleidsthema's bij Natuurpunt
  • Les 5: stakeholders


Prijs

De cursus is gratis voor vrijwilligers van Natuurpunt.

Klinkt als muziek in de oren? Schrijf je snel in via https://www.natuurpunt.be/agenda/vrijwilligersopleiding-cursus-beleidsverkenner-schijnvallei-62666

Afspraakplaats

Conferentiezaal van Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199 in Wijnegem

Meer info

Secretariaat: info@schijnvallei.be of 03 354 55 06

Activiteit i.s.m. Natuurpunt vzw, Natuurpunt Natuuracademie vzw, Natuurpunt Antwerpen Stad, Natuurpunt Schijnbeemden en Natuurpunt Voorkempen