De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Teken de petitie om het Hooyerbergbos in Malle te redden

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Het Hooybergbos ligt tussen de dorpskernen van Oost- en Westmalle, achter het notariaat Nouwkens en aansluitend op de industriezone van Malle. Dit bos is relatief klein (ca. 2 hectare) maar toch heel waardevol. We vinden er immers prachtige oude bomen die een thuis bieden aan heel wat fauna waaronder beschermde vleermuizen.

Nochtans dreigt deze natuurparel te verdwijnen onder het beton voor de uitbreiding van de industriezone van Malle. Natuurpunt is niet gekant tegen ondernemen in Malle, maar laat alsjeblief dit bos blijven als een oase van groen en rust.

Eind juni werd de herbestemming van het terrein via het gemeentelijk RUP Hooyberg goedgekeurd. De opmaak van ruimtelijke plannen is echter onderworpen aan Europese en Vlaamse regels inzake natuurbescherming. Het is opvallend hoe de gemeente deze regels negeerde, ook al werd ze er tijdens het openbaar onderzoek uitdrukkelijk op gewezen. Daarom besloot Natuurpunt om de wettigheid van dit RUP in vraag te stellen bij de Raad van State.

Steun de actie van Natuurpunt Voorkempen om het Hooybergbos in Malle te behouden en onderteken de petitie.

De kost van zo'n juridisch procedure is niet min. Je kan Natuurpunt daarom ook financieel ondersteunen via het rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 met vermelding van ‘4027 juridische actie Hooyberg’ of rechtstreeks via de giftenpagina.

Lees er meer over op de website van de afdeling Voorkempen.