De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Ruimte voor wilde dieren in de Antwerpse rand

Terug naar lijst

Geplaatst door Rebekka Deleu op

Op donderdag 7 december organiseren we samen met Gruunrant een gespreksavond over ruimte creëren voor wilde dieren in de Antwerpse Rand in GC 't Gasthuis in Wijnegem.

Joeri Cortens van Natuurpunt Academie en bekend van radio en TV vertelt over het verborgen leven van wilde dieren in de Antwerpse stadsrand. En hoe een doodgereden bunzing de natuur kan redden.

GruunRant geeft een toelichting van 'plan bunzing', een nieuw plan voor verbonden natuur tussen Ring en Antitankgracht. Dit plan is gebaseerd de analyse van verkeersslachtoffers in de Antwerpse stadsrand. Een drietal soorten blijken daaruit heel goed te gebruiken zijn als kapstoksoort om de toekomstige natuurverbindingen in deze regio te bedenken.

En tot slot volgt de prijsuitreiking van de 1ste 'Gruune Schup', een prijs voor een lovenswaardig initiatief dat werkt aan de doelstellingen van GruunRant.

Praktisch

Donderdag 7 december 2023 om 19u30 in GC ’t Gasthuis in Wijnegem.

De inkom is gratis, maar inschrijven (via info@schijnvallei.be) is nodig als je zeker wil zijn van een plekje.