De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Opennatuurdag in het Zevenbergenbos

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Op zondag 10 april staat het natuurgebied “Zevenbergenbos” te Ranst van 10u tot 17u open voor iedereen. Deze periode is het gebied rijk bezaaid met voorjaarsbloei. Je kunt de ganse dag deelnemen aan activiteiten voor jong en oud.

Programma

Gratis geleide wandelingen rond het thema voorjaarsbloei met vertrek aan de Drogenhofschuur om 10u, 11u, 13u30 en 14u30.

Tussen 10u en 15u kan je vertrekken voor een gezinswandeling "met Fladder op stap door het Zevenbergenbos" met speelse natuuropdrachten voor groot en klein.

Idividuele bewegwijzerde wandelroute in het niet-toegankelijk deel van het bos met vertek aan de Drogenhofschuur en mogelijkheid tot instappen aan het Hof van Zevenbergen (Kasteeldreef, Ranst).

Presentatie over het reilen en zeilen in het Zevenbergenbos met o.a. cameraval filmpjes en diverse waarnemingen.

Info over solitaire bijen en bijenhotels 'het leven in en rondom een insectenhotel' aan de Drogenhofschuur.

Warme en koude dranken, soep en pannenkoeken in het natuurcafé "Drogenhofschuur".

Praktisch

Alle activiteiten vinden plaats in of bij de Drogenhofschuur en de wandelingen vertrekken ook daar. De Drogenhofschuur is gelegen aan de Schawijkstraat 105 in Ranst.

Er is parkeergelegenheid in de Kastanjelaan en aan de Driepikkehoeveweg (nieuw kerkhof Ranst). Aan de Drogenhofschuur is een fietsstalling voorzien.

Bij droog weer zijn stapschoenen voldoende, bij nat weer draag je beter laarzen. Graag honden aan de leiband.

Info: Michel Levens (0473/99.26.78) of John Maes (0476/31.58.34)