De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Natuurfeest 'Op avontuur in de natuur'

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

De provincie Antwerpen organiseert op 20 en 21 mei voor het tweede jaar op rij een groots Natuurfeest in en rondom het prachtige kasteeldomein Vrieselhof in Ranst (Oelegem). Met tal van interessante activiteiten dompelt het Natuurfeest je onder in de soortenrijkdom van dit uniek stukje natuur. Jong of oud, leek of natuurkenner? Je vindt ongetwijfeld je gading in het uitgebreide programma.

‘Op avontuur in de natuur!’ Dat is het thema van de 2de editie van het provinciaal Natuurfeest dat samenvalt met het 25-jarig bestaan van NATURA 2000, het Europees natuur-netwerk. Het groendomein Vrieselhof maakt hiervan deel uit. Het valt ook op de vooravond van de internationale ‘Dag van Biodiversiteit’ (Verenigde Naties, 22/05). Redenen genoeg dus om te feesten!

Aangezien het Vrieselhof aan het Fort van Oelegem en de Antitankgracht grenst, kan je van het Natuurfeest naar het Fortengordel-evenement en weer terug.

Alle activiteiten zijn GRATIS, maar voor sommige zijn de plaatsen beperkt. Op tijd hiervoor inschrijven is dus de boodschap. Het volledige, gedetailleerde programma vind je hier.

Praktisch en meer info

Zaterdag 20 mei, vanaf 17u30 en zondag 21 mei, 7u00 - 18u00
Provinciaal groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95, Ranst (Oelegem)
Voor deelname aan excursies en workshops vooraf hier inschrijven.
Tel. 03 240 59 88
E-mail: ankona@provincieantwerpen.be

Je kan altijd terecht bij het centraal infopunt aan de ingang van het kasteel voor gedetailleerde uitleg van de activiteit.

Bereikbaarheid

Als het kan, kom dan met je fiets of het openbaar vervoer naar het Vrieselhof.

Met de fiets: nabij het fietsknooppunt 57 en wandelknooppunt 71

Met openbaar vervoer: Vanuit Antwerpen bus 610, bushalte ‘Knodbaan’ (Oelegem,
Ranst)

Het Natuurfeest Provincie Antwerpen wordt georganiseerd door de dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid (DMN) en door de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA)