De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Herfstuitstap Oosterschelde

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Op 11 oktober trekken we erop uit om de zeehonden in de Zimmermangeul en de weide- en wadvogels in de omgeving van de Oosterschelde te gaan verkennen.

Al meerdere jaren kan je op de zandbanken van de Schelde zeehonden zien ter hoogte van het Nederlandse Bath, zeker als je je voorziet van een verrekijker. We kijken in het polder- en Zeecheldelandschap ook uit naar ganzen, plevieren, eenden, wie weet kleine zilverreiger en andere vogels van weide, slik en schor.

Maar we proberen vooral ook te genieten van dit weidse landschap dat ooit gevormd werd door de Schelde en haar mondingen. Het “nieuwe” landschap dat is ontstaan na eeuwenlange polder-en landbouwwerken heeft inmiddels ook een typische natuur opgeleverd. Eens wat anders dan het Kempische broekbos of hooiland, nietwaar?

Praktisch

‘s Middags lunch: eigen boterhammen. Drank, warme en bereide maaltijden in het restaurant zelf te nemen.

Meebrengen: voldoende warme en regenwaterbestendige kledij, stevig schoeisel, verrekijker.

Gidsen: Dirk Demey en Jens Verwaerde

Vertrek: 8u00 pleintje voor gemeentehuis Westmalle, 8u10 kerk St. Antonius, 8u20 Marktplein Wijnegem.

Prijs: €16 (volw. lid), €20 (volw. niet-lid), €8 (10-18j), jonger gratis.

Inschrijven vóór 6 oktober via het secretariaat én door overschrijving op rekeningnummer BE67 9791 3075 4587 van Natuurpunt Schijnvallei mét vermelding herfstuitstap, aantal personen én opstapplaats.