De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Groot Schijn wordt verlegd aan Ten Eekhove eind 2015

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Deurne. In het najaar van 2015 zal men beginnen aan werken aan de bedding van het Groot Schijn tussen het Cogelsplein en het Sportpaleis. Het Groot Schijn zal er verlegd worden, zodat de rivier dichter bij de Ten Eeckhovenlei komt te liggen. Het pompstation wordt naar het zuiden verplaatst.

Natuurpunt Schijnvallei wil dat het Groot Schijn op zoveel mogelijk plaatsen open blijft én dat de verbinding met de Schelde voor vissen en andere dieren blijft bestaan of wordt hersteld. Dat vertellen we al meer dan 30 jaar.

Voordat de werken beginnen, zal nog een openbaar onderzoek worden gehouden. U hebt dus nog kans op inspraak.

Deze informatie is afkomstig van de site hoevlothet.nu, die in principe kaarten én uitleg geeft bij de geplande werken in en rond Antwerpen.

Let wel: er blijken soms verschillen te bestaan tussen de kaarten of teksten op de site hoevlothet.nu en de afdrukken die worden gegeven tijdens de informatiemomenten. Wees dus erg waakzaam bij het lezen van de informatie.

Je vindt meer informatie op:

  • hoevlothet.nu (de site van de BAM zelf, die de werken coördineert en organiseert)
  • stratengeneraal.be (de site van een van de grotere opposanten van de voorgestelde uitbreiding van de autosnelwegen)