De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Expeditie Natuurpunt

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Er engageren zich 3 teams uit Schijnvallei zich in het weekend van 26 en 27 juni voor Expeditie Natuurpunt.

Heb je al gehoord van Expeditie Natuurpunt? Je weet wel, het jaarlijkse avontuur van Natuurpunt waarbij verschillende teams twee dagen wandelen, fietsen of kanovaren om geld in te zamelen voor een natuurgebied. Hieronder vragen we jullie aandacht voor twee initiatieven ten voordele van natuurgebieden in de Schijnbeemden, nl. Zevenbergenbos, Ranst en Fort 3, Borsbeek.

FORT 3 BORSBEEK (afdeling Schijnbeemden)

De Cherriekes doen dit jaar voor het eerst mee en zamelen geld in voor Fort 3 in Borsbeek. Ja, dat zijn wij dus: Carlien, Sofie en Joëlle. Normaal zitten we samen op café, maar nu ontpoppen we ons tot heuse dagtrippers. Of daar zijn we in elk geval voor aan het trainen. Intussen weten we al het een en ander over goeie wandelsokken, treinstappers en wandelsnacks.

Die 60 kilometer deze zomer komt dus helemaal goed. En het geld inzamelen? Daarbij kan jij ons helpen! Op onze expeditiepagina ontdek je welke acties we organiseren. Tegen een spontane gift zeggen wij natuurlijk ook geen nee.

Oké, je hoeft het niet voor onze mooie ogen te doen, dus misschien goed om weten waarom wij voor Fort 3 kozen. Ten eerste omdat het een heel mooi stukje natuur en een onderkomen voor vleermuizen, talloze vogelsoorten, Galloways, paddenstoelen en kalkminnende planten is. Ten tweede omdat het Fort zelf als oudste fort van de Grote Omwalling van Antwerpen een heel mooi stukje erfgoed is. Ten derde omdat wijzelf er gewoon heel graag wandelen. Enne, we zijn er vrij zeker van dat jij dat ook zal doen. Of misschien doe je dat al. In dat geval mag je gerust eens naar ons zwaaien als je ons tegenkomt.

Meer weten over onze expeditie? Dat kan via onze expeditiepagina (http://bit.ly/ExpeditieCherriekes), onze Facebookpagina en ons Instagramprofiel, beiden te vinden via @expeditiecherriekes.


ZEVENBERGENBOS (afdeling Schijnbeemden)

Zes (schoon-)broers en zussen kijken er volop naar uit om, na een digitaal jaar, voor een weekend de Limburgse natuur in te duiken tijdens Expeditie Natuurpunt 2021.

Door onze deelname engageren we ons tot een financieel duwtje in de rug van het natuurgebied Zevenbergenbos. Het wordt een stevige fysieke uitdaging met op 2 dagen tijd 21 km kanovaren over de Maas, gevolgd door een wandeling van 40 km doorheen het Park Hoge Kempen.

Met deze uitdaging willen we in onze omgeving het prachtige Zevenbergenbos in Ranst ondersteunen. We wonen allen dicht bij dit unieke natuurgebied en wekelijks kan je ons daar al wandelend of joggend aantreffen. Iedereen heeft het afgelopen jaar kunnen ontdekken hoe heilzaam een stukje natuur dicht bij huis is.

Natuurpunt kan dit jaar 4,9 ha zeer waardevol bos bijkopen dat vroeger deel uitmaakte van het uitgestrekte kasteeldomein Zevenbergen. De unieke flora van orchideeën, sleutelbloemen en bosanemonen wordt hiermee veiliggesteld. Wil je onze expeditie ondersteunen om de uitbreiding van het Zevenbergenbos mogelijk te maken? Je kan ons volgen via https://expeditie.natuurpunt.be/project/29303. Karlien, Herman, Michiel, Lore, Dries en Ellen

Vallei van de Delfte Beek (afdeling Voorkempen)

De Blootgatters zijn vier vrienden die deelnemen aan Expeditie Natuurpunt 2021 en fietsen op 26 en 27 juni volle bak van Gent naar Diepenbeek. Op die manier hopen ze het nodige sponsorgeld op te halen voor de Vallei van de Delfte Beek. De Vallei van de Delfte Beek is het belangrijkste natuurproject van Natuurpunt Voorkempen en omvat De Kluis‐Blommerschot, het Zalfens Gebroekt en Den Haan. Hier vinden we een grote variatie aan landschappen, van een beekvallei en natte beemden, tot droge dennenbossen en heide. Er leven heel wat iconische planten diersoorten, waarvan enkele behoorlijk zeldzaam zijn. Het beschermen meer dan waard!

Om ons te steunen kijk je gauw op onze teampagina https://expeditie.natuurpunt.be/project/29363 en daar kom je alles over ons te weten.

Via die pagina je heel gemakkelijk een financiële bijdrage doen. Omdat je een erkend goed doel steunt geeft Vadertje Staat je vanaf 40 euro 45% van je gift terug. Je krijgt dus bijna de helft terug! Dit wordt voor jou automatisch ingevuld op je belastingaangifte. Zo gemakkelijk! Ongelooflijk bedankt! Walter, Dirk, Toon en Peter Blootgatters