De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Busreis naar Nationaal Park Hoge Kempen

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Op zaterdag 15 oktober 2022 bezoeken we een stukje van Vlaanderens grootste nationaal park. Vier rangers van het Nationaal Park vertellen ons over de Maas en het Maasplateau als landschapsvormende rivier, over de natuur en het landschap. Het plateau, waarin de Maas zich eertijds heeft uitgegraven, is óók het stuk Kempen waar de Netes uit zijn ontstaan.

Heides en bossen van zandige bodems, lemige en stenige gronden langs de Maas: het leidt tot een veelheid aan natuurtypes. Wie weet zien we de resultaten van bever-werkzaamheden en krijgen we uitleg over het begin van het Albertkanaal.

In de voormiddag bezoeken we de Mechelse Heide en in de namiddag het Munsterbos. Voor 's middags eigen lunchpakket meebrengen of je kan iets warm ter plaatse eten. Drank is er te krijgen.

Stevig wandelschoeisel is nodig en zorg voor de juiste kledij. Kinderen kunnen mee, maar kinderwagens en honden niet.

Praktisch

Vertrek: 8u Westmalle (brandweer, Antwerpsesteenweg 246), 8u15  Schilde (parking GB, Termalenbaan), 8u30  Wommelgem (Park & Ride aan het rondpunt).

Aankomst voorzien om 18u30 in Wommelgem, 18u45 in Schilde en 19u in Westmalle

Prijs: €25 leden / €30 niet-leden (-12 jaar: €15 leden / €20 niet-leden)

Inschrijven via het secretariaat (03 354 55 06) met vermelding van aantal personen én opstapplaats. Je inschrijving is pas definitief na overschrijven van het juiste bedrag op rekeningnummer BE67 9791 3075 4587 van Natuurpunt Schijnvallei.

Een activiteit van Natuurpunt Schijnvallei i.s.m. de afdelingen Natuurpunt Antwerpen Stad, Natuurpunt Schijnbeemden en Natuurpunt Voorkempen.