De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Actie: Geen hoogbouw in natuurgebied!

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op


Het natuurgebied Hobokense Polder wordt bedreigd door de plannen om een Maritieme Campus te bouwen naast - of beter gezegd omringd door - het natuurgebied. Dit zou enorm negatieve impact hebben op dit prachtige gebied. Ondanks de honderden bezwaarschriften en negatieve advierzen, verleende de stad een omgevingsvergunning voor de eerste fase van dit project. De afdeling Natuurpunt Hobokense Polder ging daartegen in beroep bij de Provincie Antwerpen en wil haar bezwaar nu kracht bijzetten met een ludieke protestactie op zondag 6 maart. Een actie waar wij graag mee voor mobiliseren.

Lees alles over dit dossier op de website van de afdeling Hobokense Polder.

Waarom deze actie

Natuurpunt is niet tegen het inhoudelijk project van deze campus, maar wel tegen de locatie die voor 90 % omringd is door natuur en de Schelde. De haven is voor zo’n watergebonden bedrijf veel logischer. Bovendien blijken de regels van het beeldkwaliteitsplan van Blue Gate niet te gelden voor MCA, zodat zij letterlijk op een enclave binnen de natuur veel hogere gebouwen kunnen zetten dan wat verder afgelegen van de Hobokense Polder toegelaten is.

Praktisch

We protesteren op zaterdag 6 maart bij het hoofdkwartier van CMB! Samenkomst om 14 uur op de Scheldekaai
ter hoogte van De Gerlachekaai 11.

Breng tekeningen mee van natuurlijke elementen die in de Hobokense Polder voorkomen: bomen, bloemen, Galloways, een vos, vogels, ... Graag een gekleurd blad gebruiken! We versieren er ter plekke dozen mee en maken een groene muur op de kaaien.

Smeer je stem: we zingen samen een protestlied.

We ontrollen een meterslange protestspandoek. We luisteren naar de Antwerpse rapster Hind Eljadid en bewonderen de tekenkunsten van Zahra Eljadid. We genieten van opzwepende djembémuziek.

Kom met je hele gezin, familie, buren, vrienden, ...
Hoe meer aanwezigen, hoe krachtiger onze proteststem !!!

Kom te voet, per fiets, met het openbaar vervoer... Parkeren betekent zoeken in de omliggende straten.