De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Steun 'De Blootgatters' bij Expeditie Natuurpunt!

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Op 23 en 24 juni trekken 75 teams er op uit in de Vlaamse wildernis om geld in te zamelen voor hun favoriete natuurgebied tijdens Expeditie Natuurpunt. De Blootgatters, een team van Natuurpunt Voorkempen, fietsen op die 2 dagen 250 km ten voordele van het reservaat ‘Vallei van de Delfte Beek’. En zij vragen om jouw steun.

De Blootgatters

Zo rond 1930 vestigde de naturistenvereniging De Spar uit de grote stad zich in De Kluis in het landelijke Zoersel om naakt in harmonie met de natuur te leven. De boeren uit de omgeving spraken spottend van de 'Blootgatters', maar lieten zich wel eens betrappen op al te grote nieuwsgierigheid.

De belangstelling daalde met de jaren, en daarom schonk De Spar zijn mooie gebied van 5ha in 1992 aan Natuurreservaten, en zo zag De Kluis-Blommerschot het licht. Intussen is dit reservaat door opeenvolgende aankopen, door het ANB en onszelf, gegroeid tot 50ha waardevolle natuur. Het maakt samen met Het Zalfens Gebroekt deel uit van het project De Vallei van de Delfte Beek.

Om dit project te financieren hebben we dringend bijkomende middelen nodig, zodat we nog broodnodige aankopen kunnen doen. Daarom schreven we ons in voor de Expeditie 2018 van Natuurpunt. Ter ere van de weldoeners van De Spar lag “De Blootgatters” als naam voor de hand.

Je vindt ons project hier. Het zou heel fijn zijn mocht je dit willen steunen. Storten kan via de site of op de rekening BE80 7512 0545 9477 met de melding “BLOOTGATTERS”. Alvast heel erg bedankt!

De Blootgatters - Natuurpunt Voorkempen