De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Slotfeest Antwerpse ledenwervingscampagne

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Natuurpunt sluit haar zomercampagne in Antwerpen af op 28 september met een feest aan Het Steen en in de Hobokense Polder!

Op deze 2 locaties kan je genieten van activiteiten en lekkers. Wie tijdens de zomermaanden lid werd van Natuurpunt profiteert van een boottocht op de Schelde.

Maak ook gratis gebruik van de pendelbussen tussen het Steenplein en de Hobokense Polder. Hiervoor hoef je niet te registreren.

Nog geen lid? Word hier snel lid en geniet ook van deze voordelen. Lid worden kan ook nog altijd ter plaatse die dag.

Activiteiten Het Steen

Kom de sfeer opsnuiven en drink iets aan de Nature Fountain’s bar. Voor de kinderen :

Natuurpunt WAL: vis eendjes aan het kermiskraam
Natuurpunt Antwerpen Stad: speel mee. Een volle ‘doe-kaart’ levert een mooie prijs op!
Natuurpunt Zuidrand Antwerpen: maak zelf je bijenhotel. Knutsel met natuurlijke materialen.
Natuurpunt Land van Reyen: draai aan het vogelrad en win een leuke prijs
Natuurpunt Antwerpen Noord: bouw een nestkast voor thuis
Natuurpunt Schijnvallei: tover jezelf om in een vleermuis

Natuurpunt Antwerpen Stad organiseert vandaag ook een gegidste stadswandeling voor jong en oud: laat je betoveren door het stadsgroen!

Activiteiten Hobokense Polder

In de Hobokense Polder word je ondergedompeld in een prachtig stukje natuur. Op de centrale picknickweide kan je bij een drankje of een ijsje of een stuk taart luisteren naar Indiaanse didgeridoomuziek. De kinderen kunnen er gratis cupcakes maken met wintervoedering voor de tuinvogels.

Ga daarna op verkenning in het natuurgebied en geniet op 7 verschillende plekken van de wereld van vogels, paddenstoelen, bomen, vlinders, sprookjes, bijgeloof, … en ontdek ook de resultaten van het wekelijkse natuurbeheer. De kinderen kunnen ook deelnemen aan een leuk spel.

Te voorziene tijd in de Hobokense Polder: minimum 2 uur vanaf aankomst met boot tot vertrek met boot. Bij nat weer, voorzie je best aangepast schoeisel.