De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Praatcafé “Vogels voeren en beloeren”

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

De winter is in aantocht en dat betekent dat ook het Grote Vogelweekend er weer aan komt. Duizenden mensen tellen dan de vogels in hun tuin en nemen zo deel aan een groot onderzoek naar de toestand van onze tuinvogels.

Wie geen tuin heeft of gewoon meer wil leren over vogels, kan op zaterdag 28 januari terecht in ons praatcafé in de Oranjerie van het Schildehof. Wacht met een drankje op onze gevleugelde vrienden die de speciaal ingerichte voederplaats in de tuin bezoeken. Leer van onze vogelkenners alles over de verschillende soorten en hoe je ze kan herkennen. Krijg tips over het voederen en het aantrekkelijker maken van je tuin voor vogels. Of sla gewoon een praatje met één van onze vrijwilligers. Er zal ook een selectie vogelgidsen, voederkasten en vogelvoer uit de Natuurpunt winkel aanwezig zijn.

Praktisch

Zaterdag 28 januari 2017 van 14 tot 17 uur
Locatie: Oranjerie van het Schildehof.
Inschrijven is niet nodig.
Info: secretariaat (03/354.55.06)

Het Grote Vogelweekend op 28 en 29 januari

Leer hier hoe je kan meetellen in jouw tuin. Je vindt er ook een overzicht van de meest voorkomende tuinvogels in Vlaanderen en de vuistregels van het voederen. Zit je tijdens het Grote Vogelweekend met vogelvragen? Dan kan je ze via deze website stellen aan echte tuinvogelexperts.