De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Praatcafé 'vogels voeren en beloeren'

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

De winter is in aantocht en dat betekent dat het Grote Vogelweekend eraan komt. Duizenden mensen tellen de vogels in hun tuin en nemen zo deel aan een groot onderzoek naar de toestand van onze tuinvogels.

Wie geen tuin heeft of gewoon meer wil leren over vogels, kan terecht in ons praatcafé. Wacht met een drankje op onze gevleugelde vrienden die de speciaal ingerichte voederplaats in de tuin van de oranjerie bezoeken. Leer van onze vogelkenners alles over de verschillende soorten en hoe je ze kan herkennen. Krijg tips over het voederen en het aantrekkelijker maken van je tuin voor vogels. Of sla gewoon een praatje met één van onze vrijwilligers. Er zal ook een selectie vogelgidsen, voederkasten en vogelvoer uit de Natuurpunt winkel aanwezig zijn.

Praktisch

  • Zondag 17 januari 2016 van 14 tot 17 uur
  • Locatie: Oranjerie van het Schildehof.
  • Inschrijven is niet nodig.
  • Info: secretariaat (03.354.55.06)


Tel mee tijdens Het Grote Vogelweekend op 16 en 17 januari 2016

Op de website van het vogelweekend leer je hoe je kan meetellen. Verder vind je er een overzicht van de meest voorkomende tuinvogels in Vlaanderen en de vuistregels van het voederen. Zit je tijdens het Grote Vogelweekend met vogelvragen? Dan kan je ze via de website stellen aan  echte tuinvogelexperts.