De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Opennatuurdag Zevenbergenbos

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Op zondag 29 maart nodigt de Werkgroep Zevenbergenbos iedereen uit om kennis te komen maken met het Zevenbergenbos in Ranst tijdens het hoogtepunt van de voorjaarsbloei. De uitbundige bloei van de bosanemonen, slanke sleutelbloemen en vele andere voorjaarsbloeiers tovert het honderden jaren oude bos met majestueuze bomen om tot een uniek landschap.

Het volledige natuurgebied is die dag vrij toegankelijk. Wandel via een bewegwijzerde lus met vertrek/aankomst aan de Drogenhofschuur en mogelijkheid tot instappen aan het Hof van Zevenbergen in de Kasteeldreef. Of doe een geleide wandeling met vertrek aan de Drogenhofschuur om 10u, 11u, 13u, 14u of 14u30. Proef de Zevenbergen natuur aan het boshuisje met hapjes van gebiedseigen producten. Ontdek het leven in en rondom een insectenhotel en bezoek de tentoonstelling over het leven van solitaire bijen in de Drogenhofschuur. Of timmer zelf een minibijenhotel in elkaar. Schep en determineer waterdiertjes aan de vlaspoel. En geniet daarna van warme en koude dranken, soep of pannenkoeken in het natuurcafé "Drogenhofschuur".

Praktisch

Zondag 29 maart van 10u tot 17u

Parking in de Schawijkstraat/Driepikkelhoeveweg en fietsenstalling aan de Drogenhofschuur.

De wandelroute is toegankelijk voor kinderwagens en honden zijn toegelaten aan de leiband.

Info: John Maes (0476/31.58.34) of Michel Levens (0473/99.26.78)