De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Opennatuurdag in het Zevenbergenbos

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Daar is de lente, daar is de voorjaarsbloei! De werkgroep Zevenbergenbos nodigt iedereen uit om kennis te maken met het natuurgebied Zevenbergenbos in Ranst tijdens het hoogtepunt van de voorjaarsbloei. Op zondag 9 april 2017 is het volledige natuurgebied vrij toegankelijk van 10u tot 17u.

De uitbundige bloei van bosanemonen, slanke sleutelbloemen en vele andere voorjaarsbloeiers tovert het oude bos met majestueuze bomen om tot een uniek natuurlandschap.

Er zijn verschillende activiteiten voorzien aan (of met start aan) de Drogenhofschuur gedurende de ganse dag of volgens aangegeven uur:

  • Gratis geleide wandelingen met als thema o.a de uitbundige voorjaarsbloei. Vertrek van de wandelingen om 10u30, 11u en 14u.
  • Faunalogica met Ane Mone. Gezinszoektocht met natuurspeelse opdrachten voor groot en klein. Doorlopend vertrek van 11u tot 15u. Kinderen hebben altijd prijs.
  • Feeërieke natuurvertellingen in het boshuisje. Voor de vertrekuren zie het programmaoverzicht aan de Drogenhofschuur.
  • Wandelen langs het Drogenhofpad met een prachtig zicht op het Zevenbergenbos. Bewegwijzerd vanaf de Drogenhofschuur (zie paaltjes met Natuurpuntlogo – 3,5km)
  • Individuele bewegwijzerde wandellus in het niet toegankelijk deel van het bos vertrek/aankomst aan de Drogenhofschuur en mogelijkheid om in te stappen aan het Hof van Zevenbergen (Kasteeldreef 22). De route is toegankelijk voor kinderwagens. Honden aan de leiband zijn toegestaan.
  • Natuurpuntstand aan de Drogenhofschuur
  • Natuurcafé “Drogenhofschuur” met warme en koude dranken, soep en overheerlijke pannenkoeken.

 

Praktisch

Zondag 9 april van 10 tot 17 uur
Drogenhofschuur - Schawijkstraat 105 - Ranst
Parking: Schawijkstraat – Driepikkelhoeveweg (parking kerkhof Ranst)
Fietsenstallingen aan Drogenhofschuur
Bushalte (420, 421, 422, 423) ter hoogte van Aldi bevindt zich op 500 meter van de instapplaats in de wandellus aan het Hof Zevenbergen.
Info: Michel Levens (0473/99.26.78) of John Maes (0476/31.58.34)

Zin in natuur? Kom kijken en geniet!