De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Natuurpunt Toer voor 20 jaar Natuurpunt houdt halt in Antwerpen!

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Voor de 2de maal strijk de Natuurpunt Containertour neer in ons werkingsgebied en deze keer is dat bij de afdeling Antwerpen Stad. Op 11 en 12 september vieren we 20 jaar Natuurpunt in Vlaanderen aan één van de mooiste natuurplekjes in Antwerpen, de Scheldebocht ter hoogte van het Droogdokkenpark.

Heel dat weekend kan je langskomen en onder andere genieten van gegidste natuurwandelingen, kinderactiviteiten, drank en warme wafels of gewoon een babbel!

We verwelkomen jou graag in een oude zeecontainer die we lieten ombouwen tot een mobiel bezoekerscentrum voorzien van een eigen zonne-installatie. De binnenkant gaven we een 100% ‘Natuurlijke’ Antwerpse toets want de inrichting ervan deden we in hoofdzaak met hout van de platanen die ooit op ‘onze’ leien stonden. Een groot scherm met touchscreen laat jou de natuurwaarnemingen in onze stad ontdekken.

Dé plek om de omgeving te bewonderen is echter bij uitstek het dak van de container. Je staat er slechts twee en een halve meter boven de grond maar je blik op het Scheldelandschap verandert helemaal. En met de telescoop op het uitkijkplatform kan je zelf beginnen spotten!

Met een knipoog naar de vele ‘gratis’ graffititags op onze container aan het Natuurgebied Wolvenberg heeft Street artist Dzia deze container alvast voorzien van een kleurrijke graffiti geïnspireerd op de natuur.

En tot slot zorgt Natuur en Landschapszorg voor een heel mooie picknickbankenset! Je kan er vanop ons doorlopend zomerterras met Biobar genieten van de geur, het geluid, het zicht op de Schelde, het unieke en waardevolle stukje Antwerps slikken- en schorrengebied en de zonsondergang of -opgang als je een vroege ‘vogel’ bent.

Kom dat beleven!

Meer info en ons volledig programma kan je hier terugvinden.