De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Natuurpunt Toer - 20 jaar Natuurpunt bij de afdeling Voorkempen

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

De Natuurpunt Toer naar aanleiding van 20 jaar Natuurpunt strijkt het laatste weekend van mei neer bij de afdeling Voorkempen. Aan de stal in Einhoven (Zoersel) vind je de Natuurpunt container waarrond van vrijdagavond tot zondagavond allerlei activiteiten zullen plaatsvinden. Ontdek het volledige programma hier.
 
Op zaterdag en zondag vind je in en rond de container een infostand, uitkijkpost, openluchtcafé, cake‐away en animatie. Verder kan je het wandelpad in Blommerschot ontdekken dat een heel stuk werd verlengd, is er een zoektocht voor gezinnen in Blommerschot waar jong en oud al wandelend 15 natuurraadsels moeten oplossen en is er de fietsroute van Natuurpunt Voorkempen waarmee je de natuurgebieden en enkele van de mooiste plekken van de Voorkempen kan ontdekken langs rustige wegen. Van 14u tot 16u krijg je op de wandelroute in Blommerschot onderweg bovendien een deskundig woordje uitleg. Voor deze activiteiten moet je niet inschrijven. Respecteer wel de coronamaatregelen en bewaar dus voldoende afstand van andere bubbels.

En er zijn ook enkele groepsactiviteiten: op vrijdagavond kan je van 21u20 tot 22u mee op stap met de batdetector en van 22u tot 21u30 nachtvlinders ontdekken met mottenexpert Wim; op zaterdagavond kan je meer te weten komen over steenuilen terwijl de kuikens gerings worden. Opgelet: voor deze activiteiten is vooraf inschrijven via info@natuurpuntvoorkempen.be verplicht.