De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Kom jij mee op straat voor natuur en klimaat?

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Terwijl de klimaatverandering natuurrampen veroorzaakt, ecosystemen verstoort en soorten bedreigt, blijft België achterop hinken in de klimaatstrijd. Tijd voor een ambitieus beleid! Stap daarom samen met Natuurpunt mee in de Klimaatmars van 10 oktober in Brussel.

Het laatste IPCC-rapport van de Verenigde Naties is glashelder: de klimaatverandering gaat sneller dan verwacht, is wijdverspreid en wordt intenser. Met grote gevolgen voor de samenleving en de biodiversiteit. De impact van klimaatverandering op natuur is groot. Maar we kunnen iets doen: zo snel mogelijk de uitstoot van fossiele brandstoffen afbouwen, zodat de opwarming van de aarde beperkt blijft tot 1,5°C.

De natuur speelt haar rol om koolstof op te slaan en de effecten van klimaatverandering op te vangen. Graslanden, moerassen, bossen en veengebieden zorgen voor verkoeling, vangen extreme regenval op om overstromingen te vermijden en geven het water traag af in tijden van droogte. Zo werkt de natuur als een spons die ons beschermt tegen de grillen van een veranderend klimaat.

Aan de vooravond van de grote klimaattop in Glasgow willen we een krachtig signaal geven. Stap met Natuurpunt mee in de Klimaatmars: roep de overheid op om de stikstofuitstoot drastisch af te bouwen en natuur nog meer uit te spelen als een levensbelangrijke partner in het klimaatrobuust maken van ons land.

Leden, vrijwilligers, bestuurders en medewerkers … we roepen iedereen op om in blok mee te stappen onder de Natuurpuntvlag.

We verzamelen om 13u in de buurt van het Noordstation in Brussel. Daar zorgen de Ambrassband en Fanfaar Fatal voor sfeer. Om 14u trekt de Klimaatmars zich op gang. Hier vind je alle praktische informatie. Zien we je op zondag 10 oktober in Brussel?

Schrijf je in: zo krijgen we zicht op het aantal deelnemers en kunnen we je op de hoogte houden . Of meld je hier aan op ons Facebook-evenement.