De regionale werking van Natuurpunt voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Infoavond - Begrazing Fort van Borsbeek

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

De Borsbeekse kern van Natuurpunt Schijnbeemden heeft er voor gezorgd dat er in de lente een aantal grote grazers naar het natuurreservaat op het zuidelijke deel van Fort 3 komen. We hopen dat deze dieren mee zullen zorgen voor een grotere biodiversiteit in het natuurreservaat. De invasie van 'Japanse Duizendknoop' zullen zij zeker met smaak veroberen.

Het staat nog niet vast of het Galloways of Schotse Hooglanders worden maar wij geven graag een extra woordje uitleg over deze dieren op onze infoavond.
André Van Langenhove, die jarenlange ervaring heeft met Galloway’s in de Hobokense Polder, komt naar Borsbeek om ons een woordje uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden.

Natuurpunt kern Borsbeek zoekt mensen die het team kunnen versterken om een extra oogje in het zeil te houden op de dieren. Daarom nodigen we alle inwoners van Borsbeek uit om wat nader kennis te maken met hun nieuwe burgers.


Wanneer: vrijdag 16 maart 2018
Waar: het Cultuurhuis Borsbeek, Jozef Reussenslei 11, 2150 Borsbeek

Aanvang: 20.00u

 

 
Begeleider:
André Van Langenhove
 
Info:
 
Pol De Ridder
03/322.52.74