De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Het Grote Vogelweekend

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Naar de vogels kijken in je tuin zorgt voor kleurrijk vertier en heerlijke ontspanning. Maar het is tegelijk ook heel nuttig: tel op 26 en 27 januari de vogels in je tuin en bezorg je resultaten aan Natuurpunt. Zo kunnen we nagaan hoe het gesteld is met de vogels in Vlaamse tuinen.

In 2018 telden 33.675 Vlamingen samen 632.285 vogels. Sneuvelt er tijdens deze editie van de vogeltelling wederom een record? Behoud de koolmees zijn eerste plaats, gevolgd door de huismus en de kauw? Wij willen het graag weten!

Alle tips om te tellen, te onderzoeken, te voederen en te vertroetelen vind je op https://vogelweekend.natuurpunt.be.

Tijdens het vogelweekend organiseren enkele afdelingen ook speciale activiteiten:

Praatcafé 'Vogels voeren en beloeren'

Krijgt u graag tips om vogels te herkennen en te tellen of hebt u nog andere vragen omtrent de gevleugelde tuinvrienden, dan bent u op zaterdag 26 januari welkom in het gezellig praatcafé van Natuurpunt Schijnbeemden.

Terwijl u de vogels observeert die te gast zijn op de speciaal ingerichte voederplaats, kan u binnen genieten van een drankje.

Wij bieden u ter plaatse een selectie aan van voederkasten, nestkasten en vogelvoer. En onze medewerkers staan u graag te woord over het aantrekkelijker maken van uw eigen tuin of balkon om de kleine vrienden te lokken.

Praktisch

Zaterdag 26 januari 2019 van 14u tot 17u
Plaats: oranjerie van het Schildehof, De Pont 45 te Schilde
Inschrijven is niet nodig
Meer info via het secretariaat (03 354 55 06)

Vogelvoedertaartjes maken

Natuurpunt Voorkempen oganiseert op zaterdag 26 januari samen met haar vogelwerkgroep een workshop vogelvoedertaartjes  en slingers maken voor kinderen. Zo kunnen jullie tuinvogels de winter door te helpen.

Praktisch

Zaterdag 26 januari 2019 van 14u tot 17u
Plaats: Oude Pastorij (achterzijde), Berckhovenstraat 11 te Westmalle
Speelkledij aandoen. Leeftijd 6 tot 14 jaar.
Max. 14 deelnemers.
Prijs: 2 euro
Inschrijven via Fabienne Renders (0477 28 55 29)