De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Herfstuitstap naar de Oostvaardersplassen

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

In het voorjaar organiseerden we de vertoning van de film 'De Nieuwe Wildernis' over de Oostvaardersplassen in Nederland. In het najaar kan je die wildernis samen met ons gaan ontdekken op zondagen 12 én 19 oktober (tweede uitstap wegens groot succes!).

In de voormiddag zullen we eerst de nabijgelegen Lepelaarsplassen bezoeken, een aansluitend op de Oostvaardersplassen prachtig moerasgebied van zo’n 450 ha groot zonder grote grazers en waar ondermeer de filmbeelden uit de Nieuwe Wildernis van de ijsvogel en de bever werden opgenomen.  Hier maken we een wandeling naar de uitkijkhut met zicht op de kolonieplaatsen van lepelaars, blauwe reigers en aalscholvers.  Er is hier altijd wel iets te zien en te beleven en ook landschappelijk is dit een pareltje.

Daarna trekken we dan voor de lunch naar het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen gevolgd door een wandeling van zo’n zes kilometer doorheen het publieke gedeelte.  Op het einde van de middag gaan we dan naar een hoger gelegen uitkijkpunt aan de achterzijde van het natuurgebied, vanwaar we normaliter een mooi zicht hebben op de zwervende kuddes Konikpaarden en edelherten.

Aangezien we ons in het begin van de bronsttijd van de edelherten zullen bevinden, kan dit ook nog voor een boeiend schouwspel onder de mannetjesherten zorgen.  Ik verheug me er nu al op De Nieuwe Wildernis samen met jullie te kunnen ontdekken!

Praktisch

Vertrek: 7u pleintje voor gemeentehuis Westmalle, 7u10 kerk St. Antonius, 7u20 Marktplein Wijnegem. We verwachten terug te zijn tegen 20u.

Prijs: €16 (volw. lid), €20 (volw. niet-lid), €8 (10-18j), jonger gratis

Inschrijving: via het secretariaat van Natuurpunt Schijnvallei én door overschrijving op rekeningnummer BE67 9791 3075 4587 van Natuurpunt Schijnvallei met vermelding herfstuitstap, aantal personen én opstapplaats voor 30 september.

Gids: Dirk Demey        

Meebrengen: lunchpakket en eventueel snack voor op de terugweg, verrekijker, stevige wandelschoenen

Info: secretariaat