De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Helpers gezocht voor de plantenmarkt van Natuurpunt Antwerpen Stad

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Save the date! Inheemse plantenmarkt 2021

22 tot en met 26 april 2021. En jij kan helpen!

Reeds 7 jaar op rij is onze inheemse plantenmarkt een jaarlijkse vaste waarde. Dankzij de massale interesse in onze vorige edities werden reeds vele duizenden inheemse planten in tuinen, geveltuinen en op terrassen van onze stad en omgeving aangeplant!

De online verkoop is intussen in volle gang en loopt als een trein! Ga snel eens een kijkje nemen op onze website:  http://www.natuurpuntantwerpenstad.be/wilderisbeter/


Oproep! Helpende handen gevraagd voor diverse taken!

Zoals vorig jaar kan er ook dit jaar door corona geen fysieke markt gehouden worden. De bestelde planten worden daarom ook door ons opnieuw aan huis geleverd.

Zodra onze leverancier Ecoflora de planten levert beginnen we met het klaarmaken van de bestellingen per klant en voorzien we elke plant van een individueel label.

Hiervoor zoeken we helpende handen op:

Woensdag 21 april 2021:
We helpen Ecoflora met het uitladen van de planten, sorteren de planten op nummer en labelen elke plant individueel. Omdat we hier afhangen van het leveringsuur van Ecoflora kunnen we je nu nog niet zeggen wat het exacte startuur is. Bij voorkeur kan je die dag flexibel omspringen met het startmoment en wij laten je dat zeker nog weten.

Donderdag 22 april en vrijdag 23 april 2020:
We maken de bestellingen klaar per klant. Je kan telkens helpen van 9 tot 13 uur en/of van 14 tot 18 uur. De ervaring leert ons dat we meestal op dag 1 alles kunnen afwerken maar op vrijdag kijken we alles nog een keertje rustig na of werken af. Dus ben je nauwgezet, schrijf je dan zeker in op de vrijdagshift.

Alles gebeurt in open lucht in ’t Oud Kapelleke, Ferdinand Coosemansstraat 127 te Berchem en we zorgen ervoor dat het maximaal coronaproof verloopt. Je kan er ook naar het toilet!


Word een paar uurtjes plantenfietskoerier met één van onze cargofietsen!

Dit is het fungedeelte!

Om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken, hebben we geopteerd om de leveringen dit jaar deels per cargofiets te doen! We leveren emissieloos in de zones Antwerpen (postcodes 2000, 2018, 2060) Borgerhout, Berchem en Deurne. Klanten ontvangen je altijd blijgezind! We voorzien minstens 2 (gehuurde) cargofietsen. Beschik je zelf over een cargo of bakfiets en wil je zelf rijden of wil je die uitlenen, laat het ons dan zeker weten. Je helpt ons enorm!

Plantenfietskoerier kan je zijn op zaterdag 24 april 2021, zondag 25 april en maandag 26 april 2021 telkens van 9 tot 11 uur en/of van 11 tot (ongeveer) 13 uur.

 

Zin om mee te doen? Mail naar: johan.wyckmans@natuurpuntantwerpenstad.beZ