De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Ganzentocht naar Zeeland

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Onze jaarlijkse ganzentocht naar Zeeland (busreis) in samenwerking met Natuurpunt Voorkempen mag in 2017 niet ontbreken op ons programma. De grote groepen overwinterende ganzen blijven nog steeds onze deelnemers boeien. Ieder jaar ongeveer hetzelfde, maar toch weer ieder jaar iets anders.

Ook dit jaar gaan we op zoek naar de grote groepen grauwe, kol-, riet-, rot- en brandganzen. Van deze ganzen komen er vermoedelijk opnieuw tienduizenden voor onze lenzen. Zoals vorig jaar proberen we ook een of enkele van de pleisterende zeearenden op te zoeken, want de laatste jaren komen deze vliegende deuren ook met meerdere hier overwinteren. Indien het weer het toelaat, maken we tussendoor een korte wandeling en zoeken we op de zeedijk naar meer zeldzame zeevogels. Om ’s middags niet te veel tijd te verliezen gaan we onze meegenomen picknick in een lokaal cafeetje verorberen.

Warme kledij en handschoenen mogen we  in deze omgeving in deze periode zeker niet vergeten! Was je er nog nooit bij dan is deze uitstap zeker een aanrader.

Praktisch

Zondag 12 februari 2017

Vertrek: 8u gemeenteplein Westmalle, 8u10 achter de kerk Sint-Antonius, 8u30 gemeenteplein Wijnegem.

Prijs: 14€ lid NP, 18€ niet-lid, 7€ kinderen tot 18 jaar, onder 6 jaar gratis.
 
Inschrijven: storting (vóór 5 februari) van het vereiste bedrag op rekening nummer BE69 7512 0545 9578 van Natuurpunt Voorkempen met vermelding van “ganzentocht” + aantal personen + opstapplaats.

Info: Valentijn Brems (0476/66.83.28)