De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

AFGELAST_Filmvoorstelling 'Brussels Wild'

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Brussels wild: Natuur aan onze voordeur, bij ons dakraam.

Wanneer de Brusselse filmmaker Bernard Crutzen op een avond met de fiets naar huis rijdt, komt hij oog in oog te staan met een vos. Die kijkt hem aan met een brutale blik en lijkt te zeggen : "Wat doe jij hier?" Bernard Crutzen wil de vraag terugkaatsen: "En jij, wat doe jij hier in Brussel? Is de stad wel iets voor jou?" Dezelfde vraag gaat ook op voor de slechtvalken, de padden in de fonteinen, de ringslangen en de kevers in de hoofdstad. De film onderzoekt dit samenleven tussen mens en (wild) dier en stelt de vraag op welke afstand we van elkaar willen of moeten leven? Met de vertelstem van DAAN.

Regie: Bernard Crutzen - 2015  

Duur: 52 min.

De documentaire is Frans gesproken en Nederlands ondertiteld.

Inkom: vrije bijdrage

Dit is de vijfde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum: 1 februari 2021 om 19u30

Locatie: Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen

Na de film interview met Johan Wyckmans, Co-voorzitter Natuurpunt Antwerpen Stad. Het gesprek gaat over het belang van de natuur in de stad en hoe bewoners de natuur kunnen versterken.

Klik op deze email link voor reservatie