De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Film: Onder het maaiveld

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten,insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

Napraten over de film kan met een drankje in de foyer.

Praktisch

Zondag 15 december 2024 om 14u

Theaterzaal van Gemeenschapscentrum 't Gasthuis, Turnhoutsebaan 343 in Wijnegem

Inkom: €6 leden / €7,50 niet-leden

Inschrijven kan hier. Enkel bij inschrijving én betaling ben je zeker van een plek. Als er nog tickets beschikbaar zijn op de dag zelf kan ter plaatste met cash of via Payconiq betaald worden.

Meer info: secretariaat (03 354 55 06)