De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Film Holland - Natuur in de Delta

Terug naar lijst

Geplaatst door Rebekka Deleu op

We vertoonden de film vorig jaar al eens, maar corona gooide toen jammer genoeg roet in het eten waardoor we het aantal plaatsen moesten beperken. Wie er vorig jaar niet bij kon zijn, krijgt een nieuwe kans om de prachtige film alsnog te bekijken. En voor wie wil is er nadien koffie/thee met een stukje taart in de foyer. Daar zijn ook andere dranken verkrijgbaar.

HOLLAND – NATUUR IN DE DELTA is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen. De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hij is hier al eeuwen niet geweest en herkent het gebied nauwelijks. Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Naast de zeearend is dat bijvoorbeeld de bever, net als wij barrières bouwend en geulen gravend tegen het water. Maar ook de haas ‘de cheetah van de polder’, het onbekende pimpernelblauwtje en de epische reis van het stekelbaarsje naar zijn paaigronden. Zij laten ons de dynamische wereld boven en onder water zien.

Regisseur:Mark Verkerk (De Nieuwe Wildernis)
Cast: Carice van Houten en Bram van der Vlugt
Genre: natuurfilm
Lengte: 95' minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden
Website: hollanddefilm.nl
Copyright: EMS films/Frans Lemmens

Praktisch

Datum: zondag 20 november 2022
Locatie: theaterzaal GC ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan199, 2110 Wijnegem
Tijdstip: 10u
Prijs:  leden: €4 film of €7 film inclusief koffie/thee en taart
        niet-leden €5 film of €9 film inclusief koffie/thee en taart
Kaarten enkel vooraf te bestellen via het secretariaat
Reservatie is definitief na betaling op BE67 9791 3075 4587 van Natuurpunt Schijnvallei
Info: secretariaat 03 354 55 06

Een activiteit van Natuurpunt Schijnvallei i.s.m. Natuurpunt Voorkempen, Natuurpunt Schijnbeemden en Natuurpunt Antwerpen Stad.