De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Fietstocht GruunRant

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Fiets op 14 mei mee door en voor de groene rand rond Antwerpen!

Het stille netwerk GruunRant pakt uit met een fietstocht rond Antwerpen. Op zondag 14 mei kan je kennismaken met de groene, open ruimte rond Antwerpen. Kom per fiets met je gezin naar het kasteel van Schoten en kies uit 3 parcours.

Programma

13:30u Persmoment
Toelichting bij het GruunRant-idee en ondertekening van de GruunRantverklaring door enkele prominenten.

14:30u Start fietstochten (17, 24 en 47 km).
Vertrek en aankomst aan het kasteel van Schoten.

De GruunRant fietsroute neemt je mee naar de groene pareltjes in de stadsrand waar je nog kan genieten van stukken open ruimte en kan recreëren in de natuur. De volledige tocht is 47 kilometer en slingert door delen van Schoten, Merksem, Ekeren, Brasschaat, Schilde, Wijnegem, Wommelgem en Deurne. Of kies een van de twee kortere lusvormige fietstochten (17 of 24 km), waar je een kleiner deel van de grote route volgt. De weg is makkelijk te vinden, want je volgt het netwerk van fietsknooppunten. Er zijn verschillende infopunten waar je meer te weten komt over het werkgebied van GruunRant.

GruunRant

GruunRant is een gezamenlijk initiatief van een aantal milieuraden en organisaties in en rond Antwerpen. We willen ijveren voor het behoud en de verbinding van open en groene gebieden, die als een boog liggen rond het verstedelijkte Antwerpen. Door samen te werken met gemeente- en stadsbesturen kunnen we dat doel stap voor stap realiseren.

Meer info

Contact fietstocht: Curt Costrop ( of 0468/18.35.37)
Of kijk op de website van GruunRant