De regionale werking van Natuurpunt voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

FEEST! 20 jaar Kern Borsbeek met vleermuizenavond, kinderanimatie, wandelingen en ander leuks!

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Op zaterdag 28 september nodigen we iedereen uit op onze top-activiteit van het jaar: de vleermuizenavond.

Iedereen is dan welkom om na een introductie over het leven van vleermuizen, onder begeleiding van een gids de gangen van het fort in te duiken. Daar kan je kennismaken met de winterverblijfplaats én waarschijnlijk ook al enkele van de eerste gasten, een live ontmoeting om niet meer te vergeten.

De twee bezoeksessies beginnen respectievelijk om 19u en 20u30, mensen zonder jonge kinderen raden we aan om tegen 20u30 te komen om de drukte beter te spreiden. Voorzie waterdicht schoeisel (modder en plassen mogelijk) en een zaklamp (tegen 't donker). Auto's parkeren aan De Schuur, wegwijzers tonen vervolgens voetgangers en fietsers de weg naar ons lokaal op het binnenplein van Fort 3. Inschrijven niet nodig.

Op zondag 29 september nodigen we alle geïnteresseerde kinderen (6-12 jaar) uit om rond het thema vleermuizen te komen knutselen, verkleden en spelen. Natuurlijk voorzien we ook een tocht door de donkere gangen op zoek naar echte vleermuizen! Deze kindernamiddag duurt van 14u tot minstens 16u en vindt plaats in de tijdelijke vleermuizenhoek in De Schuur (Fort 3) tijdens de laatste zomerbar. Ook hier zaklamp en waterdicht schoeisel voorzien.


Voor leden van Natuurpunt uit Borsbeek en omstreken, organiseren we op zondag ook een receptie met terugblik op de afgelopen 20 jaar met nadien een wandeling rond natuuronderzoek en beheer in het reservaat. 
Kom gerust samen met de vrijwilligers en andere actoren mee het glas heffen op 20 jaar natuurbeheer in het Fort van Borsbeek! AnnSemble zorgt voor live muziek.

Liefst inschrijven via het secretariaat voor de kinderanimatie en de receptie (info@natuurpuntschijnbeemden.be of 03.354.55.06).