De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Expeditie Natuurpunt

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

In het weekend van 26 en 27 juni is het weer Expeditie Natuurpunt, het jaarlijkse avontuur van Natuurpunt waarbij verschillende teams twee dagen wandelen, fietsen of kanovaren om geld in te zamelen voor een natuurgebied. En dit jaar zijn maar liefst 6 teams die meedoen ten voordele van natuurgebieden in de Schijnvallei. We laten ze zichzelf hieronder kort voorstellen. Kunnen ze op jullie steun rekenen?

The puffing puffins (Wolvenberg, afdeling Antwerpen Stad)

Wij (Wim, Ivor, Luc, Isabel en Jeroen) zijn vijf vrienden en wonen in Antwerpen. Met onze actie steunen we de Wolvenberg, het enige natuurgebied in de binnenstad van Antwerpen. Meer en meer wordt het belang van natuur in steden duidelijker en daarom willen we meewerken aan de ondersteuning van dit groen pareltje waar zeldzame slakken, mollusken en roofvogels vertoeven.

Graag hebben we jullie steun voor deze actie. Om geld in te zamelen doen wij onze Natuurpunt expeditie waarbij we op 26 juni 21 km met de kano varen en op 27 juni 40 km wandelen in de Maasregio.

Steunen kan via de teampagina.

De Cherriekes (Fort van Borsbeek, afdeling Schijnbeemden)

De Cherriekes? Ja, dat zijn wij dus: Carlien, Sofie en Joëlle. Normaal zitten we samen op café, maar nu ontpoppen we ons tot heuse dagtrippers. Of daar zijn we in elk geval voor aan het trainen. Intussen weten we al het een en ander over goeie wandelsokken, treinstappers en wandelsnacks.

Die 60 kilometer deze zomer komt dus helemaal goed. En het geld inzamelen? Daarbij kan jij ons helpen! Op onze expeditiepagina ontdek je welke acties we organiseren. Tegen een spontane gift zeggen wij natuurlijk ook geen nee.

Oké, je hoeft het niet voor onze mooie ogen te doen, dus misschien goed om weten waarom wij voor Fort 3 kozen. Ten eerste omdat het een heel mooi stukje natuur en een onderkomen voor vleermuizen, talloze vogelsoorten, Galloways, paddenstoelen en kalkminnende planten is. Ten tweede omdat het Fort zelf als oudste fort van de Grote Omwalling van Antwerpen een heel mooi stukje erfgoed is. Ten derde omdat wijzelf er gewoon heel graag wandelen. Enne, we zijn er vrij zeker van dat jij dat ook zal doen. Of misschien doe je dat al. In dat geval mag je gerust eens naar ons zwaaien als je ons tegenkomt.

Meer weten over onze expeditie? Dat kan niet alleen via onze expeditiepagina, maar ook via Facebook en Instagram.

AalschOLVErs (Fort van Borsbeek, afdeling Schijnbeemden)

Samen met heel Vlaanderen hebben we tijdens de lockdown heel wat afgewandeld met familie, vrienden en collega’s. Wij  wonen in de Antwerpse zuidrand en aanvankelijk leek het niet zo eenvoudig om mooie stukken wandelnatuur te vinden in onze eigen streek. Maar gaandeweg vonden we heel wat pareltjes, die vaak beheerd worden door Natuurpunt.

Wij zijn zes collega’s (4 stappers, 2 coaches voor de ondersteuning!) met een hart voor de natuur, en dat proberen we ook aan onze leerlingen over te brengen, o.a. door onze klimaatwerkgroep.  Het college waar we lesgeven (het Onze-Lieve-vrouw-van-Lourdescollege in Edegem, beter bekend als OLVE) ligt vlak naast een fort van de Antwerpse Brialmontgordel, en dus leek het ons een logische keuze om op stap te gaan en geld te verzamelen voor een fort dat door Natuurpunt beheerd wordt, nl. fort 3 in Borsbeek. Elk fort is er in de loop der jaren anders gaan uitzien, door aanpassingen aan gebouwen en nieuwe wandelwegen op het terrein. Maar elk fort heeft een vijver, een water met een wandelpad, waar je in alle seizoenen kan genieten van de eenden, futen, meerkoeten, reigers en ...de aalschOLVErs...!

Wil je ons team steunen? Dat kan via deze expeditiepagina.

Zo gaat het goed, zo gaat het beter (Zevenbergenbos, afdeling Schijnbeemden)

Wij (Karlien, Herman, Michiel, Lore, Dries en Ellen), zes (schoon-)broers en zussen kijken er volop naar uit om, na een digitaal jaar, voor een weekend de Limburgse natuur in te duiken tijdens Expeditie Natuurpunt 2021.

Door onze deelname engageren we ons tot een financieel duwtje in de rug van het natuurgebied Zevenbergenbos. Het wordt een stevige fysieke uitdaging met op 2 dagen tijd 21 km kanovaren over de Maas, gevolgd door een wandeling van 40 km doorheen het Park Hoge Kempen.

Met deze uitdaging willen we in onze omgeving het prachtige Zevenbergenbos in Ranst ondersteunen. We wonen allen dicht bij dit unieke natuurgebied en wekelijks kan je ons daar al wandelend of joggend aantreffen. Iedereen heeft het afgelopen jaar kunnen ontdekken hoe heilzaam een stukje natuur dicht bij huis is.

Natuurpunt kan dit jaar 4,9 ha zeer waardevol bos bijkopen dat vroeger deel uitmaakte van het uitgestrekte kasteeldomein Zevenbergen. De unieke flora van orchideeën, sleutelbloemen en bosanemonen wordt hiermee veiliggesteld. Wil je onze expeditie ondersteunen om de uitbreiding van het Zevenbergenbos mogelijk te maken? Je kan ons volgen via onze expeditiepagina.

De Blootgatters (Vallei van de Delfte Beek, afdeling Voorkempen)

De Blootgatters zijn vier vrienden die deelnemen aan Expeditie Natuurpunt 2021 en fietsen op 26 en 27 juni volle bak van Gent naar Diepenbeek. Op die manier hopen ze het nodige sponsorgeld op te halen voor de Vallei van de Delfte Beek.

De Vallei van de Delfte Beek is het belangrijkste natuurproject van Natuurpunt Voorkempen en omvat De Kluis‐Blommerschot, het Zalfens Gebroekt en Den Haan. Hier vinden we een grote variatie aan landschappen, van een beekvallei en natte beemden, tot droge dennenbossen en heide. Er leven heel wat iconische planten diersoorten, waarvan enkele behoorlijk zeldzaam zijn. Het beschermen meer dan waard!

Om ons te steunen kijk je gauw op onze teampagina waar je alles over ons te weten komt. Omdat je een erkend goed doel steunt geeft Vadertje Staat je vanaf 40 euro 45% van je gift terug. Je krijgt dus bijna de helft terug! Dit wordt voor jou automatisch ingevuld op je belastingaangifte. Zo gemakkelijk! Ongelooflijk bedankt! Walter, Dirk, Toon en Peter, Blootgatters.

Team Dwergenbergen (Vorse Beemden, afdeling Voorkempen)

De Dwergenbergen is een stuk speelnatuur te midden van Sint-Antonius. Het werd aangelegd door JNM Voorkempen en het beheer van deze prachtige natuur- en speelzone wordt uitgevoerd door Natuurpunt Voorkempen.

De Dwergenbergen bestaat uit een speelzone, een bijenbos en een vlindertuin. Het beheren van de Dwergenbergen kost geld, en omdat de kinderen van Beuk&Noot ook volop gebruik maken van deze super fijne groene oase vlak naast hun school om er te spelen en aan natuurexploratie te doen, zetten wij met 4 leerkrachten ons beste beentje voor en zamelen we geld in door deel te nemen aan Expeditie Natuurpunt op 26 en 27 juni !

We stappen 40 km en roeien 21km door de groene wildernis van de Maasvallei Steun onze expeditie en doe een gift via onze teampagina! Als je 40€ stort krijg je van de overheid 18€ terug en betaal je dus maar 22€. Alle beetjes helpen, ook met 5€ zijn we content! Heb je een bedrijf, dan is méér zeker ook welkom… Els Beeckx, Els Berat, Christophe Van Hoorebeeck en Jente Lenaerts