De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Cursus natuurbeheer vanaf oktober

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Natuur beheren is ... euh, ja wat eigenlijk?

Waarom laten we niet gewoon alles verbossen? Wanneer kan je het beste een nat grasland maaien met dotter- en pinksterbloemen? Hoe werkt begrazing met Galloway-runderen? Waarom is de kwaliteit van het grondwater zo belangrijk? Hoe kan je zélf ook een bijdrage leveren aan het beheren van natuur? Welke natuur is zeldzamer dan andere?

In 7 avondlessen en 3 terreinexcursies maak je kennis met het natuurbeheer van Natuurpunt. De deelnemers kunnen op verzoek een attest krijgen voor het bijwonen van deze cursus via het Oscar-online-systeem.

Natuurpunt Voorkempen en Schijnvallei organiseren samen met Natuurpunt Educatie een cursus natuurbeheer. Deze gaat door in Den Bieshof op het Kerkplein van Schilde in oktober en november 2014.
 

Waar?

Den Bieshof, Kerkplein, Schilde. Vlakbij de Sint-Guibertuskerk van Schilde.

Bushalte "Schilde Kerk" van bussen 610 en 619. Met fiets of auto te vinden door in je GPS volgende coördinaten in te tikken: Noord: 51,231322 Oost 4,582704

Wanneer?

Theorie-avonden, telkens van 19u30 tot 22u30, met een half uur pauze in totaal op donderdag 9, 16 en 23 oktober en op 6, 13, 20 en 27 november. Voor de praktijkbezoeken worden datums nog meegedeeld.

 

Inschrijven?

Stort 40 euro (voor leden Natuurpunt, met vermelding lidnummer) of 80 euro met vermelding "Cursus natuurbeheer Schijnvallei + Voorkempen" op rek.nr. BE86 2930 0099 8650 (BIC CODE: GEBABEBB).

Geef vervolgens je gegevens door op deze plaats te klikken en je gegevens in te voeren.

 

​Al eens proeven zonder in te schrijven?

Je kan ook eventueel naar de smaakmaker-les komen. Deze is gratis op 4 september, zelfde plaats.