De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

Busreis naar het Zwin en de Damse Stadswallen

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Het Zwin is zonder twijfel één van de bekendste natuurgebieden van Vlaanderen. Het unieke karakter is te danken aan de regelmatige overstromingen. Om dit te vrijwaren worden werken uitgevoerd en wordt het Zwin de komende jaren uitgebreid. Dit getijdenlandschap is een favoriete bestemming bij heel wat vogels. We noemen het niet voor niets de internationale luchthaven voor onze gevederde vrienden!

We rijden naar het vernieuwde Zwin waar we een geleide wandeling van ongeveer 2 uuur doen met een natuurgids. Na de wandeling eten we in de plaatselijke bistro onze boterhammen op. Nadien rijden we met de bus verder naar de Damse stadswallen, waar we met een lokale Natuurpunt-gids dit prachtige domein bezoeken.

Praktisch

Zondag 10 september
Vertrek: 8u Gemeenteplein Westmalle, 8u10 kerk Sint Antonius, 8u30 Marktplein Wijnegem
Terug: rond 19 uur
Kostprijs: 26 euro voor leden, 31 euro voor niet -leden te sorten op rekeningnummer BE80 7512 0545 9477  van Natuurpunt Voorkempen met vermelding van aantal deelnemers en de opstapplaats.
Inschrijven: nog steeds mogelijk via 0477 65 50 91
Contactpersoon: Dirk Vanschoonbeek (0477 65 50 91)