De regionale werking van Natuurpunt voor Westmalle, Zoersel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Deurne, Borgerhout, Berchem en Antwerpen.

NP Antwerpen Stad

In een stedelijke omgeving zijn natuurgebieden niet vanzelfsprekend. Het enige natuurgebied van Natuurpunt Antwerpen Stad is de Wolvenberg, geprangd tussen Ring en Singel vlakbij Berchem Station.

Toch probeert de afdeling stukjes wilde natuur te laten ontwikkelen in de parken waarover Antwerpen beschikt. In eerste instantie gebeurt dit in Domein Hertoghe, waar via het Park Mee-project bewoners betrokken worden om hun park natuurlijk te laten ontwikkelen en zo de biodiversiteit in de stad te verhogen.

De afdeling wil verder de bermen in de ringzone (spoorweg, Singel en Ring) ecologisch beheren zodat ze maximaal kunnen dienen als ecologische corridor tussen alle groene zones in de rand rond Antwerpen, van de Hobokense Polder tot voorbij het Rivierenhof. Dit jaar hoopt de afdeling alvast te kunnen beginnen met de bermen aan de Turnhoutsepoort.

Wolvenberg in Berchem (project 7743)

Domein Hertoghe in Antwerpen

Ringbermen